Onze pijlers

Educatie, innovatie en duurzaamheid zijn de pijlers van ons beleid. Met ons eigen opleidingstraject houden wij het vakmanschap op niveau. Op deze manier leveren wij een hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Naast vakmanschap werken wij aan vernieuwende methoden om op duurzame wijze te produceren. Daarbij maken we gebruik van nieuwe technologieën en duurzame materialen.

Educatie

Vakmanschap staat hoog in het vaandel bij Verhoeven. Ieder jaar komen bij Verhoeven nieuwe leerlingen het timmermansvak leren. Zij die het juiste inzicht en de juiste motivatie blijken te hebben, kunnen bij ons rekenen op een vast contract. Voor het maken van complexe mallen krijgen zij een jarenlange, interne opleiding en scholing. Wij leiden al onze productiemedewerkers op tot tenminste niveau 4.

Timmermannen worden intern opgeleid door onze eigen leermeesters. Toon Maassen is een van de leermeesters van het eerste uur bij Verhoeven. Hij noemt zichzelf ouderwets, hetgeen betekent dat hij van zijn leerlingen verwacht dat ze op tijd komen, niet met hun mobiel in de fabriek staan en veilig werken. Toon heeft een goede band met zijn pupillen en het komt regelmatig voor dat leerlingen hem jaren later bellen, ook al werken ze elders.

<p>Opleiden tot vakman in de Timmerfabriek van Verhoeven</p>

Innovatie

Wij willen onze prestaties continu verbeteren. Daarom onderzoeken we voortdurend hoe we onze producten of processen kunnen vernieuwen. Een voorbeeld hiervan is de inzet van QRM (Quick Respons Manufactering) waarmee we de flexibiliteit en reactiesnelheid van ons bedrijfsproces hebben verhoogd door het verkorten van doorlooptijden.

Daar waar mogelijk zetten wij ons vakmanschap om van een ambacht in een industrie. Een mooi voorbeeld is onze bijdrage aan het project van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) waarbij samen met de bouwindustrie kennis wordt ontwikkeld om grensverleggende en makkelijk te recyclen betonproducten te 3D-printen. Met als eerste resultaat de oplevering van de geprinte fietsbrug in Gemert.

Ook binnen het prefab timmerwerk ontwikkelen wij nieuwe producten die aansluiten bij de behoefte van de markt en de samenleving. Zo kunnen wij slanke HSB wanden produceren met een zeer hoge Rc-waarde.

Duurzaamheid

Vanuit de overtuiging dat duurzame organisaties de toekomst hebben, maken we bij Verhoeven werk van duurzaamheid. Zo passen we alleen duurzaam hout toe in onze mallen en prefab timmerwerk. Van ons afvalhout worden pellets gemaakt die in een pelletkachel een rendement van 95% geven.

Om het hergebruik van onze mallen te vergroten onderzoeken we de mogelijkheden van nieuwe, duurzame materialen en methodieken.

Steeds vaker werken we mee aan duurzame eindproducten. De Cradle to Cradle-paviljoens op de Floriade 2012, een mal voor een visvriendelijke pomp en MDLX, zijn daar mooie voorbeelden van.

© 2024 - Verhoeven Timmerfabriek
Created by