Profiel

Verhoeven Timmerfabriek is een expert in het produceren van prefab betonmallen en prefab timmerwerk voor de bouw. Voor onze opdrachtgevers, die voornamelijk bestaan uit grote, nationale en internationale betonfabrieken en aannemers, maken wij bijzondere en vaak complexe mallen voor zichtwerkbeton, maar ook HSB wanden, stelkozijnen, daken en dakkapellen. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door een oplossingsgerichte houding. Wij zoeken altijd naar mogelijkheden en gaan graag een uitdaging aan. Niet voor niets zijn wij ‘Makers van mogelijkheden’.

Missie

Met de beste vakmensen willen wij bijdragen aan de mooiste en meest uitdagende betonvormen en aan efficiënte en duurzame bouwoplossingen.

Visie

De inrichting van Nederland op het gebied van infrastructuur wordt niet meer kwantitatief maar vooral kwalitatief bepaald. Overheden en architecten kiezen daarom vaak voor ontwerpen die passen in de omgeving en toch een eigen identiteit hebben. Technische ontwikkelingen maken het mogelijk steeds vrijere vormen te kiezen en daarmee afwijkend en onderscheidend te kunnen ontwerpen. De relatie ontwerp/techniek klimt daarmee naar een hoger niveau.

De mal blijft voor de klant een stuk gereedschap dat hij maar tijdelijk gebruikt en daarna niet meer nodig heeft. Betonmallen moeten daarom niet alleen van goede kwaliteit zijn, maar ook snel en goedkoop geleverd kunnen worden. Het terughalen van de mal en de grondstoffen hergebruiken voor een nieuwe mal is de ultieme wens van de klant. Met de inzet van andere, recyclebare en te frezen materialen onderscheiden op deze markt.

Prefabricage van bouwcomponenten neemt een steeds groter deel in van het totale bouwvolume. In toenemende maten komen onderdelen voor gebouwen uit de fabriek. Daarvoor worden nieuwe samenwerkingsverbanden gevormd die producten en/of systemen ontwikkelen. Het belang van ICT (BIM) neemt daarin een steeds grotere rol. Het lean produceren van bouwcomponenten is een voorwaarde om opgenomen te worden in deze samenwerkingsverbanden.

Organisatie

Bij Verhoeven werken circa 40 medewerkers en enkele leerlingen in opleiding. Het zijn allen makers in hart en nieren. Door het organisatiemodel met zelfsturende teams ligt er een hoge verantwoordelijkheid bij de medewerkers. Zij voelen zich betrokken en zijn voor het grootste deel zelf verantwoordelijk voor de eigen werkzaamheden en producten. Omdat zij verschillende werkzaamheden aan het product uitvoeren, varieert het werk, zien ze het product groeien en durven ze ook verantwoording te nemen voor het eindresultaat.

Onze medewerkers komen allemaal uit de directe omgeving. Velen komen dagelijks met de fiets naar het werk. De betrokkenheid bij ons familiebedrijf is groot. Dat blijkt ook uit de lange dienstverbanden. We vieren geregeld dat we een jubilaris in ons midden hebben. 

© 2024 - Verhoeven Timmerfabriek
Created by