over Verhoeven Timmerfabriek

Makers van mogelijkheden

Als specialist in het produceren van betonmallen en prefab timmerwerk dragen we bij aan grensverleggende architectuur en efficiënte en duurzame bouwoplossingen. Met een team van innovatieve ambachtsmensen werken we al 85 jaar aan uitdagende projecten en ingewikkelde vormen. Complexe projecten pakken we met beide handen aan. Door mee te denken en te blijven innoveren realiseren we samen met onze opdrachtgevers wat niemand voor mogelijk houdt. Dat levert vaak indrukwekkende bouwwerken op waar we trots op zijn.

meer over Verhoeven

Wij brengen uw ontwerp naar de bouwplaats

In onze moderne fabriek van bijna 5000 m2 combineren wij onze vakkennis met nieuwe materialen en technologieën, zoals 3D engineering, 5-assige CAD-CAM freestechnologie en onze QRM/Lean productiemethode. Op die manier produceren wij mallen in vrijwel alle vormen en maten en kunnen bijzondere ontwerpen met zichtbeton worden uitgevoerd. Ook binnen het prefab timmerwerk ontwikkelen wij nieuwe producten die aansluiten bij de behoefte van de markt en de samenleving. Zo kunnen wij slanke HSB wanden produceren in de meest uiteenlopende vormen en met een zeer hoge Rc-waarde.

Bekijk onze pijlers

<p>Verhoeven Timmerfabriek</p>

# Keurmerk HoutbouwersNL

Als Verhoeven Timmerfabriek dragen wij vanaf nu met trots het keurmerk HoutbouwersNL. Het enige echte keurmerk voor houtbouwsystemen in Nederland. Beter weten betekent zeker bouwen. Bij elkaar honderden jaren kennis en ervaring met bouwen in hout hebben zich verenigd. Bedrijven die dit keurmerk mogen dragen, committeren zich aan top-of-class houtbouw. Bouwen met hout neemt een onstuitbare vlucht. En dat is goed voor mens, dier en milieu. Maar het verlangt excellente kennis en kunde. Houten gevel- en dakelementen, houtskeletbouw, CLT en modulair bouwen in hout vereisen meesterschap en professionaliteit. Daarom is er dit keurmerk. Het biedt de gehele bouwwereld niet alleen houvast, maar ook de gewenste zekerheid bij houtbouwprojecten. 


# Renovatie Afsluitdijk

Verhoeven Timmerfabriek leverde de eerste van de tien mallen voor de nieuwe pompen van de Afsluitdijk. Consortium Levvel ontwerpt en bouwt de versterking van de Afsluitdijk. Tevens wordt de pompcapaciteit vergroot, zodat ook in de toekomst overtollig water uit het IJsselmeer kan worden afgevoerd naar de Waddenzee. Hiervoor worden zes nieuwe pompen gebouwd, voorzien van een waaier met een ongekende diameter van 4,6 meter. In deze gigantische pompen worden betonnen prefab onderdelen verwerkt waarvoor Verhoeven Timmerfabriek de mallen mag maken. De eerste mal heeft een storthoogte van maar liefst 3.250mm. De volgende negen mallen zijn van vergelijkbare omvang.

Meer informatie over de pompen van Flowserve vindt u op www.flowserve.com/nl/versterking-afsluitdijk

# Bosbad Eindhoven

In opdracht van Dura Vermeer produceert Verhoeven Timmerfabriek de HSB-wanden én de mallen voor de galerijen en balkons van Het Bosbad in Eindhoven. Dit luxe appartementencomplex is geïnspireerd door het Japanse gebruik ‘Shinrin-Yoku’, waarbij je jezelf met al je zintuigen ‘onderdompelt’ in het bos om tot rust te komen. Het gebouw is evenwichtig vormgegeven met natuurlijke materialen, wordt mens- en milieuvriendelijk gebouwd en nauw verbonden met de bomenrijke omgeving. 

Architect: gaaga


© 2022 - Verhoeven Timmerfabriek
Created by