Hoofdkantoor Goede Doelen Loterijen Amsterdam

Het hoofdkantoor van de Goede Doelen Loterijen is het meest duurzaam gerenoveerde kantoor van Nederland. Bij de renovatie is het hoogst haalbare duurzaamheidslabel ‘BREEAM Outstanding’ behaald. De ruim 500 medewerkers van drie loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) betrokken in 2018 dit nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam.

Verhoeven Timmerfabriek Nederland leverde voor dit project samen met AKS Renobouw het houten vliesgevelsysteem. Dit vliesgevelsysteem is ca. 4400 m2 groot en bestaat uit gevingerlast gelamineerd Larix hout. Daarnaast werd het gebouw voorzien van een extra bouwlaag op het dak. Hiervoor hebben wij ongeveer 1500 m2 HSB wanden geleverd met een bijzonder hoge en duurzame isolatiewaarde. De HSB wanden zijn voorzien van gekleurde Fassawall wat een bijzonder fraaie afwerking oplevert.

Opdrachtgever

AKS Grubbenvorst

Architect

Benthem Crouwel Architects

Oplevering

2018

© 2020 - Verhoeven Timmerfabriek
Created by